Thajský ráj | Víte o thajských masážích?

Co si představit pod pojmem thajská masáž?

Pojem thajská masáž je již dobře známý pro řadu masérů i laiků, přesto objasníme některé základní pojmy a okolnosti. Thajská masáž je soubor technik, které se zaměřují na masáž celého těla. Masér vždy začíná thajskou masáž s "Puja", tedy proces koncentrování a připojení. Pozornost při thajské masáži je věnována Promwihan Sii, tedy čtyřem stavům mysli: milující laskavost, soucit, zástupná radost a vyrovnanost. Využitím vhodné metody dýchání a toku energie pomáhá vstoupit do stavu meditace.

Jak se liší thajská masáž od klasické masáže?

Thajská masáž využívá prvky akupresury, jógy a mnoho dalších technik, protahuje několik desítek svalů a šlach najednou, uvolní páteř, zatímco při klasické masáži se masér věnuje pouze svalům a měkké tkáni.

Čím se liší tradiční thajská masáž od rekondiční masáže?

Při rekondiční neboli sportovní masáži, která je zaměřená na okamžitou úlevu, musí masér pracovat na každém konkrétním svalu, což mu umožňuje věnovat se poměrně malému množství svalů. Thajská masáž také navodí pocit úlevy, ale s mnohem delší dobou trvání a při pravidelném opakování lze odstranit příčiny zdravotních potíží. Thajská masáž může být i bolestivá, což dokazuje, že klient má vážné akutní či chronické zdravotní problémy.

© 2017 thajsky-raj.cz